INDEX   TEAM IROKON   MY COLLIES   BREEDING   PUPPIES   NEWS   LINKS    

Periaatteemme sopivien kotien valinnassa pennuille:
 • Toivomme aina asiallista ja huolella tehtyä pentuetiedustelua, jotta jokaiselle pennulle löytyisi parhaiten juuri sille sopiva koti. Huolella tehty pennun valinta on myös ostajalle paras tae toiveiden mukaisesta koirasta.

 • Irokon pentua ei voi sitovasti varata ennen pennun syntymää tai ilman henkilökohtaista tapaamista. Alustavalle odotuslistalle otamme pentuekohtaisesti sopivalta vaikuttavia kotiehdokkaita siihen asti, kunnes pennuista alkaa näkyä yksilöllisiä luonne- ja ulkomuoto-ominaisuuksia, joiden perusteella sopivat pennut valitaan sopiviin koteihin yhdessä ostajaehdokkaiden kanssa. Lupaaville pennuille pyrimme löytämään ensisijaisesti harrastamisesta kiinnostuneet kodit, jolloin tarkoitukseen sopivan pennun valinta on ensiarvoisen tärkeää, joten kotikoiraa etsiessäsi varaudu odottamaan päätöstä hieman pidempään. Pennuille teetettävät geenitestit, terveystarkastukset ja silmätarkastukset voivat vaikuttaa pentuvalintoihin, mutta esim. DM-testin perusteella jo tehtyä yksilövalintaa ei voi enää vaihtaa. Varausmaksusta voidaan sopia tilannekohtaisesti.

 • Meille liikkumaan luotu, terve rakenne sekä toiminnallinen, aktiivinen palveluskoiraluonne ovat kasvastustyön päälähtökohdat. Siksi myymme pentumme vain aktiivisiin koteihin, joilla on mahdollisuus tarjota kasvatillemme sen kaipaama henkinen ja fyysinen aktiviteetti. Kerrostaloasuminen tms ei ole este kasvattimme hankinnalle, mutta mahdollisuus runsaaseen, säännölliseen, vapaaseen ja vauhdikkaaseen liikuntaan sekä kyky ja kiinnostus vähintään kunnollisen perushallinnan kouluttamiseen koiralle on edellytys josta emme tingi. 
 • Näyttely- tai koekiinnostus on aina plussaa ja joillekin pennuille etsimme vain tavoitteellisesti harrastavia koteja, mutta emme odota sen kaikkien pentujen kohdalla toteutuvan, eli aktiiviseen kotikoiran virkaankin voi kysellä. Sijoituskodeilta edellytän harrastuneisuutta ja koirakokemusta.

 • Emme lähtökohtaisesti myy kasvattejamme eteenpäin sijoitettaviksi. Jos sinulla kuitenkin on olemassa jo valmiina asiallinen ehdokas sijoituskodiksi, jonka kanssa yhdessä suunnittelette pennun hankintaa, tästä voidaan neuvotella yhdessä sijoituskodin kanssa.


KUN OTAT YHTEYTTÄ KOSKIEN PENTUJAMME, KERROTHAN SEURAAVAT ASIAT:


 1. Kerro kuka olet ja missä asut. Kerro koko nimesi. En tee pentukauppaa anonyymien tai netti-nickillä esiintyvien kanssa.
 2. Kerro minkälaisissa olosuhteissa asut ja keitä perheeseen kuuluu.
 3. Mitä asioita toivotte tulevalta pennulta? (Myös mahd. väri, sukupuoli yms toiveet, kuitenkin haluan kuulla myös odotuksista etenkin luonneominaisuuksien suhteen, jotta voin arvioida onko meillä sopivaa pentua.)
 4. Miksi päädyit juuri collieen, ja miksi olet kiinnostunut juuri kyseisestä pentueesta/pennusta?
 5. Oletko kiinnostunut harrastamaan jotain tulevan koiran kanssa, vai etsitkö kotikoiraa: Jos harrastustoiminta kiinnostaa, niin mitä lajia/lajeja ensisijaisesti olette ajatelleet, entäpä näyttelyt tai mahdollinen tuleva jalostuskäyttö? Jos haet kotikoiraa, onko elämäntapasi kuitenkin palveluskoiralle riittävän aktiivinen ja olet varautunut peruskouluttamaan koirasi kunnolla? Kerro myös löytyisikö halukkuutta aikanaan esim. rodunomaisiin terveystutkimuksiin ja vaikkapa luonnetestiin - sekä koiran itsensä, omistajan että rodun hyödyksi?
 6. Onko sinulla tai perheelläsi aikaisempaa koirakokemusta tai yhteyksiä collierodun piiriin? Kerro siitä vähän.
 7. Mieti vielä hetki, ennen kuin painat "lähetä". Onhan viestisi luettavaa ja ymmärrettävää suomen- englannin- tai ruotsin kieltä, kokonaisia lauseita välimerkkeineen ja isoine alkukirjaimineen? Jos sähköpostin kirjoittaminen luettavaan muotoon ei onnistu, soita mieluummin, jos haluat tehdä positiivisen vaikutelman. "onx teil pentui paljo maksaa??!!1"-tyyliset mailit lentävät saman tien roskakoriin.


Vastaan mielelläni kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin, joten voit vapaasti kysyä mieltäsi askarruttavista asioista.
Pyrin kertomaan pennuista ja koiristani rehellisesti, kaunistelematta, sekä hyvine puolineen että puutteineen ja riskeineen, joita jokaiseen yhdistelmään väistämättä sisältyy. Olet myös sovittaessa tervetullut paikanpäälle tutustumaan pentuihin ja niiden sukulaisiin.

Saatuasi vastauksen pentutiedusteluusi, ole ystävällinen ja kuittaa takaisin jotain, vaikka meillä ei olisikaan tarjolla sellaista pentua kuin etsit.
Olen kuitenkin käyttänyt vapaa-aikaani vastatakseni sinulle, ja toivon että löydät etsimäsi. Voin jopa olla siinä kenties avuksi. Kiitos!


Johanna / 040-5838908 - johanna.ruottinen[at]irokon.net

Copyright ©2010 Johanna Ruottinen
 Kävijälaskuri